söndag 17 juli 2016

15/7

Hej, hej, hallå!!
Idag har vi haft fullspäckat schema och hunnit med massor. Efter frukost och städning av skeppet styrde vi stegen mot ett studiebesök på Stockholm Environmental Institutes Center i Tallinn. Där fick vi ta del av ett lärorikt seminarium som berörde Östersjöns miljöproblematik och företagets roll i frågan. Vi fick lära oss om hur Estlands ekonomiska roll i Östersjön har förändrats under de senaste hundra åren genom att de blev självständiga från Sovjetunionen.
Idag arbetar de med att öka kunskapen bland medborgarna om Östersjöns roll för Estland, hur den kan nyttjas och bevaras genom samarbeten mellan regionerna kring Östersjön. En metod är att ordna event såsom det vi är här för att delta i: Tallinna Merepäevad. Där har de bland annat samlat en mängd segelfartyg som låter besökare se hur livet ser ut ombord, samt ställt upp stånd som säljer diverse varor som rör sjöfart på olika sätt.

Vi elever delades upp i två grupper som byttes av med att ta emot besökare på skeppet. På kvällen gav vi oss ut för att segla i en sorts parad av segelfartyg. I stort sett hann vi egentligen bara sätta seglen för att direkt ta ned dem igen, men det var ändå en rolig seglats. Nu har vi lite fritid innan det är dags att vara tillbaka på skeppet. Hoppas ni har det bra där hemma!Hälsningar
Matilda och Viktor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar