tisdag 19 juli 2016

17/7


Dagen började med söndagsfrukost. Detta innebar att istället för enbart gröt och yoghurt och macka så fanns det även bacon, äggröra och stekta grönsaker. 

Efter frukost hade vi det sista öppna-skeppet för detta Tallinn-besök. Till skillnad från tidigare dagar så var det betydligt fler barnfamiljer vilket ledde till en härligare stämning. Efteråt när vi blivit lediga så tog vi oss mot hamnens yachtklubb för att ta oss en sista dusch innan vår resa mot Borgholm. Vi passade även på att köpa med oss lite böcker från en liten mysig bokhandel i närheten. 

Vid 18-tiden var det dags att ge oss av mot Öland. Att segla till Öland var lättare sagt än gjort då vi hade stark motvind och fick därför ta oss fram för motor. Vi fick fortsätta på detta sätt hela kvällen då vinden vägrade att vända. För oss som var på vakt vid denna tid innebar det att vi enbart fick styra och tvätta däck i avsaknad av annan action.

Det var även denna kväll som vissa i besättningen drabbades av någon form av magsjuka vilket medfört en hel del städande för att minska risken för fler smittade. Vi alla håller tummarna för att de snart ska må bättre. 


Hoppas ni har det bra där hemma! Skepp ohoj! 

/Erika & Maja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar