onsdag 27 juli 2016

24/7 2016

Däcksgolf och Ankarvakt

Efter en mild men lång nattsegling började skeppet vakna till liv. De som hade gått på vakt under natten passade på att ta en extra lång sovmorgon. Vi befann oss utanför Blekinge och man kunde nästan sikta Karlskrona bakom kobbarna. Under natten hade nästan alla segel hissats men det fanns ändå lite arbetsuppgifter kvar till oss andra, vissa av oss elever blev bland annat sysselsatta med lackning av krysshultar. Annars fortsatte lärandet om alla tampar som vanligt. En del av de marinbiologi-studerande i besättningen la även märke till hur mängden algblomning ökade ju längre söder ut vi kom, vilket gjorde oss lite oroliga. 

Till lunch serverades det stekt strömming med potatis och falafel vilket var mycket uppskattat hos besättningen. Under eftermiddagen fortsatte vaktrundorna men inte särskilt mycket behövde göras, därför blev det en ganska slapp eftermiddag. Men slappandet var snabbt över då den traditionella däcksgolfturneringen drog igång. Besättningen klädde upp sig och redan innan tävlingen hade dragit igång kunde man ana en vinnare. Kalle som hade tagit med sig sin kompletta engelska tweed outfit var i alla fall överlägsen i kostymtävlingen. Efter banvisningen började själva spelet som gick ut på att få en snusdosa in i en prisma med hjälp av diverse sopkvastar och skurborstar. Efter mycket skratt och seriöst applåderande var spelet avgjort och det visade sig att däckgolf-kocken Kalle hade vunnit tävlingen på 18 slag. 

När natten kom bestämdes det att vi skulle ankra utanför ön Hanö, Sveriges blåsigaste plats enligt Wikipedia. Detta märkte dock inte vi av som hade en lugn natt med några få avbrott för ankarvakt.

Skepp och hoj det här e rätt skoj

Tor 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar