fredag 22 juli 2016

22/7 16

Skepp och hoj alla bloggläsare!

Idag var vi på studiebesök och besökte ett reningsverk och Borgholms stadshus. Det var intressant och lärorikt att få reda på hur reningsverk fungerar. De låter bakterier äta upp näringen (kväve och fosfor) som annars skulle släppas rakt ut i havet. Vi fick reda på att Öland har enorm vattenbrist, vilket innebär att i vissa delar körs det lastbilar med vatten för att bemöta problemet. Vid nästa studiebesök, på Borgholms stadshus fick vi reda på hur de planerar att lösa problemet med hjälp av våtmarker. Efter studiebesöket hade vi öppet skepp där allmänheten fick besöka skeppet, vi elever från Marina läroverket höll presentationer om hur vi kan hjälpa Östersjön, mycket intressant att höra om hur både mat och plast kan vara så stora miljöbovar.

Innan vi började segla gick vi en obligatorisk säkerhetsgenomgång som man måste gå igenom specifikt för det fartyg man mönstrar på. Sedan blev det en middagskryssning där alla intresserade fick segla med och äta middag ombord. De fick en ”crash course” om hur man sätter segel och teorin bakom och fick hjälpa till om de ville. Vi klättrade mycket vilket är kul, men läskigt samtidigt. Man kramade åt rået så att man inte ramlade ner medan man beslog seglen(vi var också säkrade med klätterselar). Innan man klättrade upp var man lite kaxig, men när man väl kom upp en bit, 15 meter över vattenytan, blev man mer rädd än något annat.


Idag började vårat schema ombord som innehöll bland annat vilka som ska vara backisar, (dem som förbereder frukost, lunch och middag och sköter disken. Imorgon börjar ”killer game” ombord på briggen! Det kommer bli väldigt kul och vi är taggade!Hälsningar Daniel och Sandra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar