söndag 17 juli 2016

14/7

Då vi för natten låg ankrade bredvid skutan Vega slapp vi ankarvakten och fick sova hela natten. Dagens morgon startade med en tidig frukost för att klockan åtta lämna Finlands skärgård. Dagarna innan hade vinden kommit rakt akter ifrån men idag fick vi brassa skarpare då vinden kom mot båten rakt från sidan. Vi satte alla segel. Dom satte vi genom att ta oss ut på alla dem fem rårna på både storen och fockmasten, vi hade även ett antal segel som vi satte från däck. Efter en relativt hetsig morgon fick vi småpyssla med lite olika saker på däck, bla kvaila tampar, tvätta fendrar och mäta upp alla lösa tampar på fördäck.

Nu har vi precis lagt till i hamnen i Tallinn, på vägen hit har vi även gjort många andra saker än att jobba, vi har spelat kort och suttit på däck och pratat och myst i det fina vädret som varit sedan vi anlände. När vi åkte in genom hamnen och lade till hade vi många intresserade ögon på oss.
Nu ska vi gå till hamnens duschar och äntligen få tvätta håret och bli lite mysrena. Sedan är det pizzabak tillsammans som vi äter ute i solen och peppar inför öppet skepp de kommande dagarna.                                                       //Ellen Landén och Jakob Hauge

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar