onsdag 10 augusti 2016

3/8 2016

Andra dagen på Tre Kronors tumlar-safari var vi över på den danska kusten, det var vackert men vi såg inga tumlare. Vi trodde oss se ett par, med det visade sig vara en planka som drev omkring i vattnet.

Med oss ombord har vi haft en guide, en tumlar-expert, Mats Amundin. Han har haft med sig olika häftiga mätinstrument och med hjälp av en hydrofon på släp efter båten kunde vi höra tumlaren, hur de kommunicerar med klickande ljud. Med Mats ombord har vi bl.a. lärt oss att tumlar-kalven till skillnad från dess nära släkting delfinen snabbt blir självständig  och slänger sig okontrollerat i vågorna, de sticker inte upp sin trubbiga nos i mer än någon sekund för att sedan dyka ner igen, och sedan upp för att hämta luft 3 minuter senare. 

Med 35 glada gäster seglade vi idag med stadig vind för babords och styrbords halsar, med den fina vinden var även besättningen lite munter dagen till ära .  Hittills har vattnet vi seglat över tråkigt nog varit fullt av små trådiga alger men turen över till Kattegatt visade ett gladare och friskare hav vilket förmodligen tyder på att vattnet där omsätts snabbare i och med att det ligger så nära Nordsjön.

Ikväll väntas ett hett träningspass i ösregnet som lockar, men först måste vi trycka i oss de magiska bullarna som världen bästa Kalle har bakat. 


Tack för oss,
simma lugnt.
Stella & LovisaInga kommentarer:

Skicka en kommentar