söndag 7 augusti 2016

1/8 2016

Idag var första dagen för oss nypåmönstrade i grupp 3. Det är många nya namn att lära sig och ännu fler tampar! Dagen till ära tog jungmännen städningen åt oss så att vi skulle få gå på lite välbehövd tampsafari. För er som inte vet vad tampsafari är: man går runt och kollar och letar efter olika tampar med en ”guide” som då berättar vad de heter och vad de gör.       
Som safari, fast med tampar istället för djur! 

Vi fick alla våra frågor besvarade, varför man behöver ha storbram och röjelbrassar på fock-masten eller hur man vet vart bramfallet sitter. Vi har turen att ha med oss Allan som skeppare. Det är bra av fler anledningar än att han är en bra skeppare, det är nämligen han som ritat hela riggen till Tre Kronor. 

Vi hade också en genomgång om hur man klättrar säkert i riggen. Efter klätterlektionen kom våra gäster ombord och vi kastade loss. Vädret bjöd på en varierande segling med lite motorgång och lite regn. Efter en inte allt för lång dag lade vi till i Helsingborg där vi avslutade dagen med en liten lektion i hur man städar. Tre Kronor är en stor båt som vi städar dagligen, ibland flera gånger om dagen. För att göra ett så litet avtryck på miljön som möjligt är alla rengöringsmedel ombord miljömärkta

Till sist blev det en välförtjänt session av kortspel som varade in i nattens sista stråk.

Simma lugnt,
Simon & Erik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar